De eerste acties voor BIG Challenge 2025 zijn alweer gestart en wel met de coole verkoop tijdens Wilbertoord Pakt Uut. Het leverde weer een mooi bedrag van 347,70 euro op. Nieuwe deelnemers kwamen alvast de sfeer proeven van BIG Challenge, farmers against cancer.

‘Elke euro gaat 100 procent naar onderzoek naar kanker’, zegt Monique van Loon uit Sint Hubert. Samen met vaste vrijwilliger Tilly Egelmeers en nieuwe deelnemers voor de editie van 2025 verkocht ze coole T-shirts en andere artikelen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker.  

BIG Challenge team

Dit jaar deed hier uit de regio Team Rita mee onder de vlag van BIG Challenge aan de Alpe d’HuZes. ‘De Alpe d'HuZes ervaring met BIG Challenge is haast niet in woorden uit te drukken. Verbroedering, verbondenheid, het leven vieren, ziekte, trots, levenslust, herinnering, missen, afzien, onderzoek en toekomst horen er voor ons zeker bij”, zegt Henk van den Broek uit Mill. Hij deed samen met familie van Loon en de familie van Rita uit Erp mee aan de Alpe d’HuZes met BIG Challenge. “Het is een grote familie die boeren en hun aanhang. Harstikke fijn om daar mee te doen. Alles is perfect geregeld, van oppeppunt waar Pieter Egelmeers en Antoine van Loon heel actief in zijn tot PR, trainingen, bijeenkomsten etc”, blikt Henk terug. 

BIG Challenge bestaat uit agrarisch ondernemers, adviseurs, leveranciers en andere betrokkenen. Ook mensen die zich verbonden voelen met de sector doen mee met BIG Challenge. ‘Iedereen eet drie keer per dag dus heeft altijd een band met de boeren. Het is toch een vorm van onmacht die je daar samen omzet in kracht. Kei mooi’, zegt Henk. Mensen die interesse hebben om mee te doen aan Alpe d’HuZes 2025 kunnen altijd contact opnemen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Op 26 oktober is de aftrapbijeenkomst van BIG Challenge, iedereen met interesse is welkom.