Chris-Jan Beerendonk overhandigt het eerste Alpe d’HuZes biertje aan Henk van den Broek.

Henk van den Broek gaat op donderdag 6 juni met BIG Challenge, farmers against cancers, de Alpe d’HuZes lopen. Zijn vrienden van de Blauwe Knoop brouwden voor hem een speciaal Alpe d’HuZes biertje. Met de verkoop wil Henk geld inzamelen voor KWF kankerbestrijding.

Blond biertje

De Blauwe Knoop, waar Henk van den Broek ook lange tijd een van de brouwers was, hebben een blond biertje gebrouwen. Chris-Jan Beerendonk, een van de brouwers:: “Wij wilden Henk graag ondersteunen om zijn streefbedrag voor Alpe d’HuZes te halen en zijn aan het brouwen gegaan.” Het resultaat is een lekker blond biertje met een bijbehorend mooi etiket.

Henk: “Een lekker blond biertje voor de mooie prijs van 2,50 per flesje, 7,9 procent alcohol. Bij bestelling van een volle doos van 24 flesjes is de prijs 55 euro.” Het bier is te bestellen via Henk of Karin 06 - 22 24 03 30.

Onmacht omzetten in kracht

Henk leerde BIG Challenge, farmers against cancer, kennen via zijn schoonzoon Tim van Loon uit Sint Hubert. Die deed met zijn familie al meerdere keren mee aan Alpe d’HuZes. “Ons Milou ging vorig jaar mee Monique van Loon aanmoedigen. Ze vond het helemaal geweldig en wilde zelf ook mee gaan doen.” Daarom gaan dit jaar haar ouders Karin en Henk mee naar de Alpe d’HuZes. Henk gaat de berg opwandelen met zijn aan kanker lijdende vriend in gedachten. “Iedereen kent wel mensen met kanker. Geld voor onderzoek blijft hard nodig”, zegt Henk. 

Farmers against cancer

Elke woensdagochtend werkt Karin van den Broek op de markt in de groente- en fruitkraam van Verkuijlen in Mill. De donatiepot die ze daar neerzette heeft al ruim 400 euro opgeleverd. Ook op andere weekmarkten waar we staan, doneren mensen. Vaak ken ik ze al jarenlang en ook zij dragen graag een steentje bij. Iedereen heeft wel te maken met kanker. Elke euro telt en gaat 100 procent naar KWF. Iedereen harstikke bedankt voor alle bijdragen!” 

Verkuijlen groente en fruit sponsort ook de bananen en appels voor het oppeppunt van BIG Challenge. Deelnemers van BIG Challenge worden daar in de watten gelegd met gezond eten van de Nederlandse boeren na het beklimmen van de Alpe d’Huez. Dit jaar ook nog onder het genot van muziek van dweilorkest Moizat uit Mill. “Het wordt een week met een lach en een traan, zeggen ze. We gaan het beleven”, zegt Henk. Bestel snel een of meerdere biertjes als ook jij wilt bijdragen aan de strijd tegen kanker want op = op.