Ontdek eigenwijze avonturen en tegendraadse personages tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober bij BiblioPlus, vol spannende activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Kom naar ons Kinderboekenfestival in Cuijk, geniet van poppenkastvoorstellingen in alle bibliotheken of knutsel en verkleed je lekker eigenwijs in Boxmeer en Gennep!

Lees-, knutsel- en verkleedmiddag

Duik samen met schrijver Will Kranendonk in het verhaal 'Ik ben Pippi niet' van Yvonne Jagtenberg. Knutsel vervolgens een zelfportret en verkleed je zoals je graag zou willen zijn. Natuurlijk doe je dit allemaal lekker op je eigen manier! Deze creatieve middag vol eigenwijze expressie is speciaal voor kinderen van 3 t/m 8 jaar in onze bibliotheken in Boxmeer en Gennep. Wees er snel bij en reserveer een plekje via www.biblioplus.nl/kbw.

Poppenkastvoorstelling: Ik doe het lekker toch!

De bekende poppenkastspeler Frank Peters uit Mill heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische voorstelling gemaakt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Als er iemand eigenwijs is, dan is het wel Jan Klaassen. Hij gaat op bezoek bij professor Prik, maar hij is niet thuis en de tijdmachine staat aan. Zou er iets met de professor gebeurd zijn? Agent Snuf zegt dat Jan Klaassen zich geen zorgen hoeft te maken, maar eigenwijs als hij is, gaat Jan zelf op onderzoek uit.

Beleef deze spannende en humoristische voorstelling, die de fantasie prikkelt en kinderen leert dat je met een beetje eigenwijsheid soms de leukste avonturen beleeft! Reserveer een plekje via www.biblioplus.nl/kbw.

Kinderboekenfestival in het Huis van Cuijk

Kom op zondag 6 oktober naar het Kinderboekenfestival in het Huis van Cuijk! Laat je verrassen door doldwaze voorstellingen, ontmoet kinderboekenschrijvers, doe mee aan te gekke workshops, speel, ontdek, wees eigenwijs en ga zelf aan de slag met jouw eigen verhaal! Superleuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kijk voor het volledige programma en tickets voor onder andere Paul van Loon via www.biblioplus.nl/kinderboekenfestival.

Gratis Kinderboekenkrant

Tijdens de Kinderboekenweek wordt een supergave Kinderboekenkrant uitgebracht, die kinderen gratis kunnen ophalen in de bibliotheek (op = op!). Deze speciale krant zit boordevol spannende weetjes over gebruiken en culturen, leuke puzzels en gave boekentips – een must-have voor elke jonge lezer!

Lezen is een feest

De Kinderboekenweek is een prachtig moment om kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen kan zijn. Ze kunnen zich verdiepen in het thema van dit jaar en dat nodigt hen uit om met boeken op verder onderzoek uit te gaan. Supergave (voor)leesboeken zijn het hele jaar door te leen bij de bibliotheek, en een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis!