Onlangs ging Stanny Goossens uit Langenboom de geluidsstudio van Hans Leijten in Boekel in om het nummer “Eens per jaar wordt PSV kampioen” wat op te frissen.

Dit nummer werd in 1986 opgenomen door orkest Boemerang uit Mill en verscheen destijds als singel op vinyl. Nog steeds wordt het nummer luidkeels door de PSV-aanhang gezongen in het PSV-stadion.

“Onze drummer en zanger Hans van der Heijden was in 1986 verantwoordelijk voor de melodie van het nummer Eens per jaar wordt PSV kampioen,” vertelt Stanny Goossens. “De tekst werd ook door Henk geschreven samen met Rudy Reker, hij was toen voorzitter van de supportersvereniging.” Stanny zorgde er met zijn gitaarakkoorden voor dat de melodie nog wat meer kleur en sfeer kreeg. “Ik denk dat veel mensen niet weten dat wij als orkest Boemerang uit Mill dit nummer gemaakt hebben wat anno 2024 nog steeds gezongen wordt in Eindhoven.” 

Op de B-kant van de singel stond de instrumentale versie, omschreven als instru(mentaal). Dit heeft de echte Boemerangsound. Volgens Stanny kan zelfs een Ajax of Feyenoord-fan dit instrumentale nummer zo gerust fluiten of neuriën, zonder de eigen club in diskrediet te brengen.

In 1986 was de CD nog in opkomst en daarom werd het nummer toen alleen op vinyl singel uitgebracht. “Het is nu in de geluidsstudio van Hans Leijten in Boekel geremixt en gedigitaliseerd. Ook is er wat meer kleur gegeven aan het nummer en klinkt het wat frisser.” Via diverse online muziekplatforms zoals Spotify en YouTube is het nummer van Boemerang te beluisteren. “Ook hebben we hem in een beperkte oplage als CD-singel uitgebracht en is bij mij tegen een kleine vergoeding af te halen.”

Belangstelling in een exemplaar van de CD-singel “Eens per jaar wordt PSV kampioen”? Bel Stanny Goossens via 06 51 88 93 19. Stanny Goossens en Jan Engelen die anno 2024 samen Boemerang vormen brengen overigens vaker nummers (opnieuw) uit. Check daarvoor de genoemde online muziekplatforms of informeer bij Stanny naar de beschikbaarheid op CD.

Podcast

Een tijdje geleden werd er een podcast opgenomen met Stanny Goossens voor Groeten uit het Land van Cuijk. In dat gesprek praat Corné Kremers met Stanny over zijn muzikale carrière. Beluister deze via alle bekende podcastkanalen en www.groetenuithetlvc.nl.