Vandaag speelde JES/KLICK’15 1 hun laatste wedstrijd van het eerste deel van de buitencompetitie. Zij namen het op tegen SDDL, voor de dames en coach Dennis een onbekende tegenstander. Het was dus zaak om uit te gaan van de eigen kwaliteiten en het spel te spelen waarin deze naar voren kwamen.

Het waaide enorm op deze zondagmiddag dus scoren van afstand zou vandaag een lastige opgave worden. De dames begonnen goed aan de wedstrijd en stonden verdedigend sterk. De ballen werden snel afgevangen en daardoor kon de aanval mooie kansen creëren. Het enige nadeel van deze eerste helft was dat de kansen niet werden benut en de dames met een 0-1 voorsprong de rust in gingen. Een ruststand die vergelijkbaar is met een voetbalwedstrijd. Aan de dames de taak om na rust de kansen af te ronden. In de tweede helft was het eerste doelpunt voor de tegenstander en zetten de 1-1 op het scorebord. Het andere vak was aan zet om de voorsprong te pakken en middels twee snelle afstandsschoten zetten zij de score op 1-3. De dames bleven zoeken naar kansen en wisten nog twee keer te scoren, maar ook tegenstander SDDL wist nog enkele keren te scoren. Dit resulteerde in een 4-5 overwinning voor de dames van JES/KLICK’15 1. Deze overwinning levert de dames twee belangrijke punten op voor de tweede helft van het buitenseizoen. De komende weken hebben de dames geen wedstrijd en spelen zij op 17 november hun eerste wedstrijd in de zaal.