Met trots kijken we als Muziekvereniging Amicitia terug op de eerste editie van Langenboom Live! Het is ons gelukt om een weekend vol variatie te organiseren, waar voor iedereen iets te beleven viel.

Dankzij de grote betrokkenheid van het hele dorp en de samenwerking met de Stichting horeca Langenboom, hebben we een succesvolle start gemaakt met wat hopelijk een nieuwe traditie wordt. Met ruim 1000 bezoekers voelde het als een echt dorpsfeest. De samenwerking was fantastisch; het was druk, gezellig en verrassend Langenbooms!

Op vrijdag trapten De Suskes het weekend af met vlotte muziek en een goede sfeer, ondersteund door DJ Maarten. Zaterdagavond stond in het teken van de allereerste Sing-a-Long in Langenboom, waarbij zangtalent van eigen bodem schitterde. Pieter Poorts wist het publiek de hele avond te enthousiasmeren en zorgde voor een vlotte presentatie. De Amigo’s verzorgden het voorprogramma met moderne uptempo muziek, waarna de Sing-a-Long begon met optredens van Bouke Slaats, Debby van Hal en Anja Derks. Bekende nummers als ‘Blauw’, ‘Iedereen is van de wereld’ en ‘Waterloo’ brachten de zaal in een feeststemming.

 

Nieuwkomer Gijs Bens maakte indruk met zijn vertolking van ‘Malle Babbe’ en ‘Bloed, zweet en tranen’. Esther van Schijndel en Marieke Bardoel zongen enthousiast ‘Love me just a little bit more’, terwijl Gijs Willems, Denise Derks en Oscar van Schijndel uitblonken met indrukwekkende solo’s. Het absolute hoogtepunt van de avond was ‘The Pianoman’, waarbij Hans Lukassen het publiek luidkeels liet meezingen en voorzitter Peter van Schijndel de mondharmonica bespeelde. Het publiek, zowel op de tribunes als in de zaal, deed uitbundig mee en zorgde voor een fantastische sfeer. De Sing-a- Long werd afgesloten door DJ Andre met een hele fijne afterparty. John Derks sprak na afloop zijn trots uit over alle muzikanten.

Langenboom Live werd zondag afgesloten met de show Steel, the Show. Dirigent Marcel van Wensen presenteerde de show op indrukwekkende wijze en wist alle kinderen in de zaal te betrekken. Het was een leuke middag voor jong en oud. Daarna speelde de Politie Steelband een reeks bekende nummers met een Caribisch tintje, waarmee ze letterlijk de show stalen! Alle kinderen kregen een schudeitje met een sticker van Amicitia en Lieke Janssen won de prijs voor de mooiste shaker. Het was een goede muzikale afsluiting van een geweldig weekend!  

Tot slot willen we alle vrijwilligers hartelijk bedanken, want zonder jullie was dit evenement niet mogelijk geweest. Waar een klein dorp groot in kan zijn!