De 41 jonge musici van Nederlands bekendste straatsymfonieorkest, het Ricciotti ensemble, brengen de Highlands naar Mill. Op dinsdag 25 juli verzorgt het ensemble een concert op Kasteel Tongelaar dat geheel in het teken staat van Schotse muziek.

Keltische melodieën, Schotse traditionals, door Schotland geïnspireerde muziek van klassieke componisten en nummers van Schotse bands als Salsa Celtica, The Treacherous Orchestra en Dougie MacLean passeren de revue. Uiteraard zullen fiddle en doedelzak daarbij niet ontbreken. Met zijn unieke, ongedwongen manier van optreden tovert het enthousiaste Ricciotti ensemble gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht!

Al eeuwenlang weet het ruige landschap en de bewogen historie van Schotland musici en andere kunstenaars te inspireren. Traditionele muziek is nog steeds volop aanwezig in Schotse kroegen. Ook diverse pop- en jazzartiesten verwerken Schotse invloeden in hun muziek. Uit dit brede palet selecteerde het Ricciotti zo’n 31 muziekstukken die een mooie dwarsdoorsnede geven van ‘Schotse’ muziek door de eeuwen en genres heen.

Speciale gast: Schotse zanger Jamie Munn

Speciale gast is de veelzijdige Schotse tenor Jamie Munn. Deze jonge zanger zal met het Ricciotti te horen zijn in Schotse traditionals, een selectie uit het (Schotse) operarepertoire en een heuse Schotse pop-medley. “De unieke manier waarop het Ricciotti ensemble mensen verrast en raakt, daagt mij enorm uit mijn talenten in te zetten om deze tournee tot een succes te maken. Ik kan niet wachten om te beginnen!” aldus Jamie Munn over de samenwerking.

Dinsdag 25 juli 19.30 uur
Kasteel Tongelaar Mill
www.ricciotti.nl